معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: کاهش آلودگی هوا در مشهد نیازمند راه اندازی قطار شهری، حل مشکلات ترافیکی و حذف خودروهای فرسوده است. محمدحسین قادری با اشاره به اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای مشهد از سال84گفت: تا زمانی که تعداد زیادی از خودروهای فرسوده از رده خارج نشود، قطار شهری راه نیفتد و مشکلات ترافیکی حل نشود، نمی توان منتظر کاهش آلودگی هوا در مشهد بود. وی تعداد کل خودروهای شهر مشهد را 236 هزار و 280 دستگاه ذکر کرد و با اشاره به هفت هزار و554دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج افزود:12.8درصد از خودروها گازسوز بوده و به ازای هر134هزار و850نفر، یک جایگاه سوخت پاک در مشهد وجود دارد.
وی سطح کمربند سبز شهری مشهد را یک هزار و 155هکتار عنوان کرد و افزود: برای کاهش آلودگی هوا، شهرداری بیشترین وظیفه را دارد.
قادری استفاده از اتوبوسهای گازسوز، ایجاد مراکز معاینه فنی، ایجاد و حفظ فضای سبز، حذف خودروهای فرسوده و گازسوز کردن خودروهای موجود را از وظایف شهرداری برشمرد و با اشاره به تردد اتوبوسهای سازمان اتوبوسرانی در شهر گفت: دو هزار و 126تاکسی، 9هزار تاکسی تلفنی، چهار مرکز معاینه فنی خودرو و چهار دستگاه فعال سنجش آلودگی هوا در مشهد وجود دارد.
معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته شرایط اضطراری آلودگی هوا در مشهد پیش نیامده است، افزود: ممکن است در روزهای خاصی وضعیت آلودگی هوای این شهر به حد اضطرار رسیده باشد، اما به دلیل نامناسب بودن پراکنش دستگاههای سنجش آلودگی هوا و عدم استقرار و فعالیت تمام این دستگاهها، متوجه این موضوع نشده باشیم.
وی افزود: به دلیل عدم تمرکز ترافیک مشهد در نقاط خاصی از سطح شهر، شرایط اضطراری آلودگی هوا کمتر پیش می آید، اما در بعضی از روزهای سال گذشته از حد مجاز خارج و به حالت هشدار رسیدیم.
قادری اذعان داشت: به غیر از مشهد و شهرستانهایی که به علت خشکی هوا، میزان ذرات معلق در آن شهرها بالاست و یا تردد موتورهای دوزمانه و کارخانجات و منابع آلاینده ثابت در آنها وجود دارد، آلودگی هوا در سایر شهرهای استان خراسان رضوی چندان بالا نیست.